x

Actualitat

Comunicat en suport al professorat i comunitat educativa catalana.

10 maig, 2018
Comunicat en suport al professorat i comunitat educativa catalana.

Reunits en assemblea, els professors i professores de l’INS de Terrassa sotasignants volem manifestar el nostre desacord amb la utilització de la via judicial per a resoldre els conflictes de convivència que es puguin donar dins de les escoles i la instrumentalització mediàtica i política que s’està fent del cas de l’INS El Palau, entre d’altres.

Defensem que les discrepàncies que es puguin generar en l’àmbit educatiu s’han de resoldre per mitjà dels mecanismes de resolució de conflictes previstos en el nostre marc d’ensenyament.
Proposem que s’acceptin les diferents vies de mediació així com l’aplicació de mesures que fomentin el diàleg i l’educació per a la convivència i la pau.

Defensem també que un dels pilars de l’educació és el foment de l’esperit crític dels alumnes i de les alumnes, per a la qual cosa el context educatiu no pot restar al marge dels debats que susciten els esdeveniments de la nostra societat.

Exigim als mitjans de comunicació que deixin d’identificar públicament persones que viuen del seu salari i que no han estat condemnades per cap delicte, perquè les situa en una situació d’indefensió i vulnerabilitat.

Alhora demanem a les Administracions que defensin els seus treballadors i treballadores d’atacs contra la seva professionalitat i que facin públics els informes d’inspecció que s’hagin elaborat per aquests fets.

Per tot això, com a part de la comunitat educativa, volem mostrar la nostra solidaritat amb l’INS El Palau i amb tots aquells centres que es troben en situacions similars.
També manifestem la nostra adhesió a la Declaració Unitària de la Taula d’Emergència Docent.

Publicat per Institut de Terrassa a Actualitat