x

1r Batxillerat

Una alumna de l’IES Terrassa guanya un concurs per fer una expedició a l’àrtic

31 agost, 2018
Una alumna de l’IES Terrassa guanya un concurs per fer una expedició a l’àrtic

L’estudiant de primer de batxillerat de l’IES Terrassa, Judith Plaza, ha aconseguit una de les sis places per participar en una expedició a l’àrtic aquest estiu. El concurs organitzat per l’associació edu-arctic és d’àmbit europeu i hi han participat més de 160 projectes.

La Judith ha realitzat un dispositiu que mesura la inclinació del camp magnètic i la latitud de la posició terrestre, i així, poder veure la relació que hi ha entre la inclinació del camp magnètic i la posició en la terra. D’aquesta manera espera determinar la latitud terrestre mesurant el camp magnètic. En una primera fase es va seleccionar 50 projectes que van passar a desenvolupar un assaig. La segona fase es realitzava la selecció per la realització de l’assaig, en anglès i els 12 finalistes havien de fer una videoconferència amb professorat investigadors d’universitats de Polònia, Dinamarca, Noruega i Illes Feroe. Després d’haver estat una de les participants escollides, la Judit Plaza, juntment amb el seu professor Jordi Escofet participaran aquest estiu a l’estada de 15 dies a l’àrtic.

Publicat per Institut de Terrassa a 1r Batxillerat

Segueix la seva estada en directe al nostre twitter

EDU-ARTIC