x

2n Batxillerat

Entrevista a l’alumna Cecília Pérez, que va cursar Primer de Batxillerat a Canadà amb la beca Amancio Ortega.

8 octubre, 2018
Entrevista a l’alumna Cecília Pérez, que va cursar Primer de Batxillerat a Canadà amb la beca Amancio Ortega.

Al llarg d’aquests dies, i fins al 30 d’octubre a les 13:00 hora peninsular, molts alumnes de quart d’ESO estan valorant la possibilitat de demanar una beca “Amancio Ortega”, que els permetria estudiar Primer de Batxillerat a Canadà o als Estats Units amb totes les despeses cobertes. Donada l’estranyesa de l’hora límit (a la meitat del dia), és convenient demanar la beca, com a molt tard, fins el 29 d’octubre. I pel que fa a les certificacions que cal aportar, i que ha d’elaborar el nostre centre, és necessari demanar-les a la secretaria de l’institut fins al 19 d’octubre com a data límit. Val a dir que un dels requisits és el certificat de notes de 3r d’ESO, en el qual ha de constar la mitjana, igual o superior a 7; i la nota final d’anglès, igual o superior a 8.

La Cecília Pérez, actualment alumna de Segon de Batxillerat a l’Institut de Terrassa, va fer la sol·licitud, ara fa gairebé dos anys, i li va ser concedida. D’aquesta manera, va poder passar el curs passat sencer, el 2017-2018, a Canadà, a casa d’una família d’acollida de Winnipeg.

En aquesta entrevista, elaborada per l’extraescolar de cinema de l’Institut de Terrassa, la Cecília respon totes les preguntes que se li fan, i, d’una manera natural i simpàtica, ens permet intuir la intensitat de la seva experiència, que sens dubte, no oblidarà mai; ens explica els horaris del seu dia a dia, les seves impressions sobre el sistema educatiu de Canadà, el descobriment d’una climatologia i d’una natura impressionants, i fins i tot els seus sentiments.

Us convidem a que la visualitzeu, especialment tots aquells que estigueu valorant la possibilitat d’estudiar alguna vegada en un altre país.

El següent enllaç us durà a la web de la fundació “Amancio Ortega”, a on està especificat tot allò que s’ha de fer per intentar obtenir-la:

https://becas.faortega.org/

Per anar directament a les bases:

https://becas.faortega.org/mediaCache/files/Ed19-20_BASES.pdf?utm_source=teenvio&utm_medium=emailmarketing&utm_content=enlace-2&utm_campaign=envio-2223-25sep18_convocatoria_centrosSECUNDARIA

Per anar directament al Manual d’Inscripció:

https://becas.faortega.org/mediaCache/files/Ed19-20_MANUALdeINSCRIPCION.pdf?utm_source=teenvio&utm_medium=emailmarketing&utm_content=enlace-3&utm_campaign=envio-2223-25sep18_convocatoria_centrosSECUNDARIA

 

 

Publicat per Institut de Terrassa a 2n Batxillerat