x

CF FOL

La trobada EFOL2018 congrega a més de sis-cents docents de Formació Professional a Donostia

30 octubre, 2018
La trobada EFOL2018 congrega a més de sis-cents docents de Formació Professional a Donostia

A la trobada de professors de Formació i Orientació Laboral, l’Institut de Terrassa ha estat representat pel professor Juanjo Rodríguez, de l’Àrea de FOL de l’Institut de Terrassa, i membre del “Comité de Expertos de EFOL2018”.

Aquesta trobada va congregar a Donostia més de sis-cents docents de Formació Professional. El Viceconseller de FP, Jorge Arévalo, va inaugurar aquestes jornades formatives, dirigides al professorat de mòduls de FOL (Formació i Orientació Laboral) i EIE (Empresa i Iniciativa Emprenedora). Tot l’alumnat que estudia algun cicle formatiu de FP cursa els mòduls de FOL (Formació i Orientació Laboral) i EIE (Empresa i Iniciativa Emprenedora).

El mòdul de Formació i Orientació Laboral inclou la formació necessària perquè l’alumnat pugui conèixer les oportunitats d’aprenentatge i d’ocupació, l’organització del treball, les relacions en l’empresa, la legislació laboral bàsica, els drets i deures que es deriven de les relacions laborals, la prevenció de riscos… per així facilitar l’accés a l’ocupació o la reinserció laboral.

El mòdul d’Empresa i Iniciativa Emprenedora busca el foment de la cultura emprenedora entre l’alumnat de FP, i procura que els alumnes coneguin els mecanismes de creació i gestió bàsica de les empreses, l’autoocupació, el desenvolupament de la responsabilitat social de les empreses, i la innovació i la creativitat en els processos i tècniques de la seva activitat laboral.

Així doncs, divendres, 26/10/2018, al Palau del Kursaal, i dissabte, 27/10/2018, a l’Institut Xabier Zubiri Manteo, els sis-cents professors inscrits (més de la meitat provenien d’altres comunitats autònomes) van assistir a les diferents conferències, tallers i comunicacions. Van ser en total trenta-un tallers de molt diverses temàtiques, alguns dels quals es van celebrar en dos exemplars a causa del seu gran interès, com fou el cas del de ‘Mandala de visió amb Lego Serious Play’, les places del qual es van completar als quinze minuts d’obrir la inscripció, o el de “Mindfulness en la Formació Professional”, que en una hora va exhaurir també les seves places.

El Govern Basc va explicar que aquestes activitats buscaven facilitar l’intercanvi d’exemples, bones pràctiques i activitats innovadores. El Viceconseller de Formació Professional, Jorge Arévalo, amb la ponència “Cap a una nova realitat”, va exposar els canvis que s’estan produint a causa de la quarta revolució industrial, i les transformacions en l’àmbit de la FP i de les empreses, que són necessàries per donar resposta a aquests canvis. Jordi Serrano, consultor especialista en sistemes d’informació i desenvolupament de persones, amb la Conferència “El futur del treball”, va parlar de les tendències que es preveuen en matèria de recursos humans.

Publicat per Institut de Terrassa a CF FOL