x

1r Batxillerat

Comença el concurs de les melodies del canvi de classe

3 novembre, 2018
Comença el concurs de les melodies del canvi de classe

L’Institut de Terrassa, amb la intenció d’esperonar la creativitat dels seus alumnes, i conscient que al nostre centre hi ha molt de talent, ha decidit fer servir com a melodia de canvi de classe, cançons interpretades i, sempre que es pugui, compostes per alumnat del centre. Per això, cada setmana, als canvis de classe, sonarà una melodia diferent, que serà prèviament anunciada i explicada en aquesta web.

No només això, sinó que, per fer-ho més emocionant i participatiu, amb l’explicació de cada cançó, hi afegirem tres preguntes dirigides a tot l’alumnat. Qui les sàpiga, o qui vulgui intentar esbrinar-les, preguntant a qui faci falta, ha d’enviar les seves respostes al correu web@iesterrassa.cat, bo i afegint el seu nom i cognom, així com el curs i el grup al qual pertany. El missatge ha de dur com a títol: “Les preguntes del concurs”. Tothom qui enviï les tres respostes correctes participarà en el sorteig d’un fantàstic esmorzar a la nostra cantina.

Així doncs… comencem amb la primera cançó, la cançó que sonarà la setmana del 5 al 9 de novembre.

Títol de la Cançó: “Darrere els teus ulls”

Autors: Es tracta d’una idea musical d’Àlex de la Rosa (alumne de tercer d’ESO), amb aportacions dels professors V. Aznar i J.Soler

Intèrpret: Estela Fresneda (alumna de tercer d’ESO)

Aquesta cançó va ser la banda sonora del curtmetratge “Rere els teus ulls” realitzat pels alumnes de Segon d’ESO D el curs passat, i que tractava el tema del bullying. Podeu visualitzar el curt fent click al link del títol de la línia superior.

Lletra del fragment que sonarà al canvi de classe:

DARRERE ELS TEUS ULLS

“Vaig caminant per un món ple de valls i foscors,

un carrer negre i buit sense flors ni balcons,

i un cel tan gris que ni plou ni es pot veure la llum del blau del cel,

però sé que darrere els teus ulls hi ha una gota de mel.

Ara t’amagues al cau dels guerrers sense cor,

no vols que et vegin plorar ni de por ni d’amor,

ets una pedra que esclafa, una llança que es clava, una paraula que es mor,

però sé que darrere els teus ulls sents el mateix que jo.”

 

PREGUNTES DEL CONCURS (Les podeu contestar, els i les alumnes que vulgueu, des de dilluns dia 5 de novembre, fins a divendres 9 de novembre, ambdós inclosos)

a)Com es diu el personatge protagonista del curt “Rere els teus ulls” del qual la cançó és banda sonora, i com es diu l’actriu que l’interpreta?

b)A què es deu referir la frase metafòrica de la lletra: “Ara t’amagues al cau dels guerrers sense cor”

c)A quin lloc de l’institut es va gravar per primera vegada aquesta cançó?

Recordeu: heu d’enviar les vostres respostes al correu web@iesterrassa.cat, afegint el vostre nom i el cognom, així com el curs i el grup al qual pertanyeu. El missatge ha de dur com a títol: “Les preguntes del concurs”

A banda de tot això:

SI ALGÚ TOCA ALGUN INSTRUMENT O CANTA; I ENCARA MILLOR, SI ALGÚ COMPON CANÇONS I VOL APORTAR LA SEVA MELODIA… QUE ENS HO DIGUI!

Bona Sort!

Publicat per Institut de Terrassa a 1r Batxillerat