x

2n Batxillerat

Els alumnes de química de segon de Batxillerat assisteixen virtualment a la conferència: “Els ulls de la nano-ciència”

7 novembre, 2018
Els alumnes de química de segon de Batxillerat assisteixen virtualment a la conferència: “Els ulls de la nano-ciència”

Els alumnes de química de Segon de Batxillerat de l’Institut de Terrassa, a iniciativa del Departament d’Experimentals, han assistit a una conferència sobre nano-ciència i nanotecnologia, pronunciada en streaming des de la seu central del Departament d’Ensenyament.

La conferència ha tingut lloc amb motiu de la 23a Setmana de la Ciència, que se celebra del 9 al 18 de novembre del 2018. El Departament d’Ensenyament i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, han promogut un seguit d’activitats a les escoles per tal de despertar l’interès de la gent jove vers la ciència i la tecnologia. Com a conseqüència d’aquesta iniciativa, la científica Sònia Estradé Albiol (llicenciada en Física, màster en nano-ciència i nanotecnologia, i doctora en nano-ciències per la Universitat de Barcelona) ha pronunciat aquesta conferència, que du el títol “Els ulls de la nano-ciència”, i que s’ha retransmès en directe a tots els centres escolars de Catalunya.
A la xerrada, s’ha parlat de nano-ciència i de nanotecnologia, i dels procediments per a poder veure-hi a una escala tan petita. S’ha explicat la idea de la microscòpia electrònica i de com ens ajuda a entendre el regne atòmic i l’estructura dels organismes vius i dels diversos materials. La nanotecnologia treballa en un món a on les distàncies són molt petites si les comparem amb les nostres; concretament, en un rang d’entre 1 i 100 nanòmetres. Cal recordar que un nanòmetre és una milionèsima de mil·límetre.

 

Publicat per Institut de Terrassa a 2n Batxillerat