x

1r ESO

El llançament dels ous a primer d’ESO. Pràctica de les fases del procés tecnològic.

11 desembre, 2018

Els alumnes de primer d’ESO, sota el guiatge del professor Jordi Escofet, van reproduir totes les fases del procés tecnològic:

1.- Detecció d’una necessitat.

2.- Recerca d’informació.

3.- Disseny d’una solució.

4.- Construcció d’un prototipus, assaig i avaluació.

Se’ls va plantejar una necessitat, que era el repte de llançar uns ous des d’una alçada, mínima d’un pis, i que no es trenquessin. A partir d’aquí, van buscar tota la informació necessària, resistència de materials, sistemes d’amortiguació, aerodinàmica dels cossos en caiguda lliure, sistemes de frenat de caiguda… Tot seguit, van pensar, en grups, un possible disseny de la solució, després la van posar en pràctica convertint el disseny en un propotipus, i tot seguit, com podeu comprovar al reportatge, van intentar superar el repte.

S’ho van passar molt bé!

Esperem que us agradi!

Publicat per Institut de Terrassa a 1r ESO