x

2n Batxillerat

Visita dels alumnes de física de 2n de Batxillerat al Sincrotró ALBA

24 gener, 2019
Visita dels alumnes de física de 2n de Batxillerat al Sincrotró ALBA

Els alumnes de física de 2nA i de 2nB de batxillerat van visitar el Sincrotró ALBA, que es troba al Parc de l’Alba, al costat del Campus de la UAB a Cerdanyola.

El sincrotró funciona des del 2012, i té set línies d’experimentació operatives a l’actualitat. És una construcció de gran complexitat tècnica, ja que la instal·lació exigeix unes condicions molt estrictes: estabilitat mecànica, control de temperatura, qualitat del subministrament elèctric. Poseeix tres acceleradors: un de lineal de partícules; un altre, el sincrotró pròpiament dit, que és un propulsor d’electrons; i un anell d’emmagatzematge.

La radiació obtinguda té molta utilitat especialment en el camp de la física, però també en tota la ciència en general; així com a la tecnologia quan cal analitzar mostres molt petites com estructures cristal·lines, materials nous, mostres de materials contaminants o biològiques, peces d’arqueologia. També es fa servir per dissenyar nous farmacs, així com en imatge i teràpies mèdiques.

Publicat per Institut de Terrassa a 2n Batxillerat