x

1r Batxillerat

Dos alumnes de l’Institut de Terrassa han guanyat la Competició Edu-Arctic i viatjaran a les Illes Fèroe al mes de juny.

2 maig, 2019
Dos alumnes de l’Institut de Terrassa han guanyat la Competició Edu-Arctic i viatjaran a les Illes Fèroe al mes de juny.

 

Dos alumnes de l’Institut de Terrassa acaben de guanyar a la competició d’àmbit europeu EDU-ARCTIC!

EDU-ARCTIC és una associació formada per diverses entitats europees, com l’Institut d’Estudis Geofísics de l’Acadèmia de Ciències de Polònia, la Universitat de Versalles, el Directorant de Ciències de les Illes Faroe i l’Institut de Bioecologia de Noruega.

La competició ha estat d’àmbit europeu, i han estat escollits d’entre més de 100 participants de tot Europa. El professor assessor d’aquests dos alumnes ha estat en Jordi Escofet.

La proposta que han realitzat els alumnes de l’Institut de Terrassa, Tarik El Aichouni i Judith Zaragoza, ha estat la de treballar la manera com es pot visualitzar i explicar a un nen de 12 anys el recorregut del Sol en diverses latituds terrestres i èpoques de l’any, amb un clar èmfasi per explicar el fenomen del Sol de mitja nit a l’àrtic.

Per poder explicar el recorregut del Sol, s’ha fet una maqueta en la qual es pot veure el raig de llum que es projecta a la terra i la seva diferenciació entre l’estiu i l’hivern, veient l’ombra que es produeix als pols nord i sud. També han realitzat una segona maqueta motoritzada per tal de mostrar a un possible espectador l’efecte visual que produeix el recorregut del Sol en diverses latituds terrestres i en diversos dies de l’any.

El desenvolupament de la competició s’ha realitzat en diverses fases.

La primera fase va ser la realització de la proposta de treball, i, d’entre més de 100 propostes, la dels alumnes Tarik i Judith va ser seleccionada entre les 50 millors.

A la segona fase, es va realitzar un projecte i dues maquetes a on es detallava l’estratègia a seguir per tal de donar explicació, de forma visual, al projecte STEAM. Una segona selecció dels 14 finalistes els va permetre d’accedir a la tercera fase.

La tercera fase va consistir en una videoconferència de defensa del projecte davant de científics de les entitats organitzadores de la competició. Aquesta videoconferència va tenir lloc el dia 10 d’abril des de l’Institut de Terrassa.

El dia 30 d’abril es va comunicar el resultat de la competició, i l’equip de l’Institut de Terrassa va resultar guanyador juntament amb uns altres quatre competidors.

El premi de la competició consisteix en la realització, per part dels dos estudiants i del professor, d’una expedició a les Illes Fèroe del 20 al 27 de Juny de 2019.

Moltes Felicitats!

Publicat per Institut de Terrassa a 1r Batxillerat