x

1r ESO

L’extraescolar de cinema de l’Institut de Terrassa. Un curs ple d’alegries i d’esforç.

6 juliol, 2019

Al llarg d’aquest curs, els integrants de l’extraescolar de cinema de l’Institut de Terrassa han viscut moments d’intensa alegria, tot i que han treballat molt i han entès molt bé el que vol dir esforç i insistència.

Començant pel final, l’últim dia de curs, van rodar el curtmetratge d’un minut “Sigues Pràctic!” que ha aconseguit ser projectat a la fase final del “One Minute Film Festival” de Galway. Un festival d’Irlanda, que accepta curtmetratges de tot el món, i que no és pas un concurs escolar, sinó de categoria general. El proper 14 de juliol, a les dues del migdia, es projectaran tots els curts finalistes al Town Hall Theatre de Galway.

Igualment, el dissabte 29 de juny, es va projectar a l’auditori de la Neàpolis de Vilanova i la Geltrú la pel·lícula “Els Fills dels somnis” a la gala final del Concurs de Curtmetratges de “El Rotllo del Roig”, que és un concurs també de categoria general. Aquesta pel·lícula, els integrants de l’extraescolar de cinema la van rodar en una nit en la qual els van quedar a dormir a l’institut! Ja que les bases del concurs donaven només 75 hores per pensar-la, guionar-la, rodar-la i editar-la! La gala va ser tot un èxit, hi van assistir un grup de 15 persones, professors, alumnes, pares i mares, de l’extraescolar de cinema de l’Institut de Terrassa, i van gaudir del curt elaborat i de la resta de participants.

El 8 de maig, l’extraescolar de cinema va col·laborar amb el Departament de Català, i va participar, tant en la part tècnica com en la interpretativa, en el recital de poesia cantada i recitada que l’Institut de Terrassa va organitzar al Marquet de les Roques, casa d’estiueig del poeta Pere Quart.

El 17 de maig, amb el curtmetratge “Evocant records”, l’extraescolar va veure la seva obra projectada al Cinema Catalunya de Terrassa, dins la mostra de curts escolars organitzada per la Taula Local Audiovisual de Terrassa (Terrassa City of Film) “TRS Fem Cinema”. Val a dir que per rodar aquest curt, els i les alumnes van demanar permís al Parc Audiovisual per rodar dins de les seves localitzacions, la qual cosa va representar una experiència molt motivadora per tots els nens i nenes. I s’ha de tenir en compte que la banda sonora de la cançó que surt a la pel·lícula va ser composada per l’alumna Laura Saavedra i interpretada amb una veu preciosa per la Txell Ramos.

I no ens oblidem dels inicis del curs, quan n’aprenien dijous rere dijous amb el curt de terror “Petronella Garibaldi” i el curt de Nadal amb croma “La cova de Nadal”.

No obstant tot això, tots els integrants de l’extraescolar reconeixen que el millor de tot ha estat l’harmonia, la fraternitat, la bona actitud, i la pinya que han fet com a grup, i els bons moments que han passat.

A continuació teniu els enllaços a les pel·lícules que us hem comentat i que podeu visualitzar:

“Els Fills dels Somnis” (Concurs EL ROTLLO DEL ROIG)

“Evocant records” (Concurs TRS FEM CINEMA)

“Recital de poesia al Marquet de les Roques”

“Sigues pràctic” (One Minute Film Festival de Galway)

Publicat per Institut de Terrassa a 1r ESO