x

CF Tèxtil

Visita de l’alumnat de Confecció i Moda a l’exposició “Moda i Modistes” del Museu d’Història de Catalunya, i “El Cos Vestit. Siluetes i Moda” del Museu del Disseny.

25 octubre, 2019

El passat dimarts 8 d’octubre, l’alumnat de 1r i 2n de Confecció i Moda va fer una sortida a Barcelona per tal de visitar l’exposició “Moda i Modistes” al Museu d’Història de Catalunya i “El Cos Vestit. Siluetes i Moda” al Museu del Disseny.
A la primera mostra, vam poder aprendre molt sobre l’ofici de les modistes: com treballaven, quines eren les seves condicions laborals, on i com aprenien patronatge i confecció, quina era la seva clientela… Vam gaudir de valent veient de prop vestits confeccionats per aquestes artesanes de la moda del segle XX.
Al Museu del Disseny, vam descobrir, a través de l’observació, centenars de peces de vestir (del segle XVI al XXI), i com ha estat l’evolució de la silueta i la indumentària femenines a través de més de 500 anys d’història.
Va ser una tarda molt profitosa i, tant l’alumnat com el professorat, vam tonar al centre amb idees i inspiració per a la realització de futurs projectes de confecció.

Publicat per Institut de Terrassa a CF Tèxtil