x

2n ESO

“Txoria txori”, un poema en euskera sobre el dret a ser un mateix, dins l’estudi de la diversitat a Cultura i Valors de Segon d’ESO

8 novembre, 2019

Els alumnes de segon d’ESO de l’Institut de Terrassa aprenen la cançó Txoria txori. L’estudi de la diversitat humana a Cultura i Valors, també contempla fer-se conscient de la diversitat lingüística i cultural. Conèixer com sona la llengua d’un poble és començar a conèixer la seva ànima, els seus sentiments, el seu caràcter, i és sobretot un senyal de respecte cap a totes les persones d’aquell poble. Cada llengua és una manera diferent de veure el món, i si la coneixem una mica, ens obre el cor a noves maneres de sentir i de mirar.
El poema/cançó “Txoria txori”, (l’ocell és l’ocell), ens fa reflexionar sobre el dret de cada persona a ser ella mateixa. Si per tenir-lo a prop, talléssim les ales a l’ocell, aquest ja no seria l’ocell; i el que nosaltres estimem és l’ocell.

Publicat per Institut de Terrassa a 2n ESO