x

2n ESO

Els alumnes de Segon d’ESO van visitar les Esglésies de Sant Pere

16 desembre, 2019

Els passats 26 i 27 de novembre, els alumnes de 2n d’ESO van fer una sortida de socials a la Seu d’Ègara – esglésies de Sant Pere. L’objectiu era veure un conjunt arquitectònic molt important -proposat per ser reconegut patrimoni de la humanitat-  que tenim a la nostra ciutat.
Una Seu vol dir que hi havia un bisbat (on vivia el bisbe) i una catedral, Santa María, amb un valor artístic molt important. Santa María conserva “in situ” pintures visigòtiques a l’absis, pintures romàniques en un costat, i un retaule gòtic just enfront.  1500 anys d’història al davant nostre.

També vam veure Sant Pere, parròquia per a tots els creients, i Sant Miquel, on es practicaven els ritus funeraris abans d’enterrar els morts al cementiri d’allà mateix.

Als alumnes els va sorprendre que aquest patrimoni sigui tan important. Van fer preguntes i van aprendre sobre el seu passat.

Publicat per Institut de Terrassa a 2n ESO