x

1r Batxillerat

“Premio Nacional a la investigación tecnológica” per a tres alumnes de batxillerat de l’Institut de Terrassa

5 novembre, 2020

Les alumnes de 2n de batxillerat Joana Armengol, Saule Cayuela i Maria Sánchez han estat guanyadores del “Premio Nacional a la investigación tecnológica”, a la categoria de batxillerat, atorgat per l’associació UAITIE (Unión de Asociaciones de Ingenieros Técnicos Industriales y Graduados en Ingeniería de la rama industrial de España).

La UAITIE és una entitat d’àmbit nacional que està formada per 39 associacions territorials, i Juntament amb COGITI conforma la defensa i els interessos dels Enginyers Tècnics Industrials i els Graduats en Enginyeria de la branca industrial.

Aquesta associació ha creat aquest premi per tal de fomentar les vocacions dels interessos dels alumnes preuniversitaris en els estudis de les ingenieries industrials per mitjà d’activitats d’iniciació en la investigació tecnològica.

El premi consta de dues categories, una per alumnat de 3r i 4t ESO i una altra per a batxillerat.

El treball de les alumnes ha estat el “Disseny d’un sistema de pasteurització d’aigua per mitjà d’energia solar, una solució contra el E. Coli a Somalia” realitzat durant el curs 2019-20.

Aquest projecte ha consistit en realitzar un sistema de desinfecció de l’aigua (especialment de la bacteria de l’ E. Coli ) utilitzant només energia solar, i s’ha desenvolupat des del Departament de Tecnologia, amb ajuda del Departament de Química de l’Institut de Terrassa.

El lliurament del premi es realitzarà de forma virtual el proper dia 27 de novembre i consistirà en un diploma acreditatiu i 1000 euros per a les impulsores del projecte; i 1000 euros també, en material educatiu, per a l’aula de tecnologia del centre.

Per a més informació, podeuconsultar:

https://www.premionacionaluaitie.com/ganadores-2020/

Publicat per Institut de Terrassa a 1r Batxillerat