x

1r ESO

L’Institut de Terrassa, seleccionat per al Projecte RetoTech.

29 novembre, 2020

 

L’institut de Terrassa ha estat seleccionat dins dels trenta instituts de Catalunya que participaran al programa RetoTech, que està patrocinat per la Fundació Endesa.
Aquest projecte, el qual es durà a terme durant el curs 2020-21, tracta la realització de projectes STEAM per l’alumnat principalment d’ESO.

Emprenedoria, ciència, projectes educatius innovadors, treball en equip, coneixement…

RetoTech és una iniciativa de formació nova, que té com a finalitat contribuir i impulsar projectes educatius innovadors capaços de transformar la formació dels més joves. Per això es planteja un repte dirigit al personal docent i als estudiants de les comunitats autònomes de Madrid, Aragó, Andalusia, Extremadura, Catalunya i Illes Balears: desenvolupar un projecte tecnològic que resolgui una necessitat real del seu entorn, utilitzant, per assolir aquest objectiu, tècniques com la robòtica Arduino.

“Retotech Fundación Endesa” es desenvolupa durant tot el curs escolar en tres etapes. D’una banda, la formació en innovacions educatives que el professorat encarregat rep de part de l’equip de RetoTech. En segon lloc, dins l’aula, el treball dels reptes plantejats, tasca que implica directament a l’alumnat i al llarg de la qual el projecte va prenent forma. Finalment, la preparació de el projecte final.

Tots els treballs seran exposats al final de el curs acadèmic dins dels festivals “RetoTech Fundación Endesa”, a on s’anunciaran a més deu guanyadors (dos a nivell nacional i dos per cada Festival), els quals seran seleccionats en funció de la seva originalitat, la seva justificació i la seva dimensió estètica .

Publicat per Institut de Terrassa a 1r ESO