x

1r ESO

Allò que la COVID s’endugué

14 desembre, 2020

L’extraescolar de cinema, el curs passat, i amb motiu del confinament, es va veure obligada a suspendre un rodatge que ja duia força avançat. El curtmetratge que estaven enllestin, i que no es va poder acabar, girava entorn d’una història que tractava la convivència cultural entre uns adolescents crescuts a Catalunya que havien d’anar-se’n a viure a l’Argentina. L’eix de l’argument es va fer girar al voltant de la cançó “Volver” de Carlos Gardel i Alfredo Lepera. I un cop verificat, amb ajut de les SGAE, que la cançó ja havia passat a domini públic, van haver d’aprendre la cançó i aprofundir-hi, en el que també volia ser també un homenatge a l’artista argentí. Assaigs, treballs de guió, treballs de personatges, rodatges al Parc Audiovisual, moments molt intensos i molt humans que malgrat l’enfonsament del projecte resten dins dels protagonistes com un tresor que mai perdran.
Amb part del material que es va enregistrar en aquest projecte, la mateixa extraescolar ha elaborat un Documental Making Off de la màgia que es va viure.
Aquest documental s’havia de projectar al Cinema Catalunya a la passada Setmana del Cinema de Terrassa, però novament, la COVID va fer de les seves, i la Setmana del Cinema es va haver de reduir i de convertir en virtual.
Aprofitem per agrair al Parc Audiovisual els espais en els quals ens va permetre rodar, i a Terrassa City Of Film per les constants convocatòries de premis de cinema a la comunitat educativa que representen un esperó i un impuls per a l’aprenentatge dels oficis del cinema i per a la producció cinematogràfica.
Esperem que us agradi força el documental!

Publicat per Institut de Terrassa a 1r ESO