x

General

El projecte Xcelence s’implementa a l’orientació acadèmica i professional del nostre institut

30 maig, 2021

Dimecres passat vam rebre la visita del Canal Terrassa, que es va interessar pel projecte Xcelence, que s’està implementant al nostre institut.

El projecte Xcelence, impulsat per la fundació “Berteslmann” i “Empieza por educar”, s’està desenvolupant ja a vint centres de Catalunya, sis d’ells a la nostra ciutat, entre ells l’Institut de Terrassa.

Aquest projecte pretén iniciar un canvi dins del sistema que en aquest moment regula la manera d’enfocar i de valorar l’orientació acadèmica i professional. Es persegueix la qualitat i la capacitat de desmuntar les falses espectatives i estereotips dels camins educatius que preparen per a les diferents professions. Aquest projecte s’enfoca no només a escoles sinó a tots els agents, tant educatius com econòmics i socials. El seus objectius són compartir evidències sobre com ha de ser un bon sistema d’orientació, presentar l’orientació acadèmica vers la professió com un factor clau per reduir l’abandonament escolar, traslladant la tasca i responsabilitat orientadora a tot el centre, i aconseguir una bona connexió amb els agents socials i econòmics. El model Xcelence identifica els punts de millora dels centres pel que fa a l’orientació professional, promou un autodiagnòstic, i ofereix procediments de millora.

Publicat per Institut de Terrassa a General