x

1r ESO

L’Institut de Terrassa és a la Selecció Oficial del FIC CAT (Festival Internacional de Cinema en Català), amb el curt “La gran llei”

2 maig, 2022

Els membres de la Companyia de Cinema de l’Institut de Terrassa estem molt contents, perquè aquest any, 2022, formem part de la selecció oficial del FIC CAT (Festival Internacional de Cinema en Català). Quan vam començar amb el nostre projecte extraescolar, entre les primeres idees que ens van venir al cap, i que llavors semblaven impossibles, estava la d’aconseguir (algun any) entrar a la selecció oficial del FIC CAT amb algun curt nostre. Doncs bé, el treball en equip, els projectes amb metodologia i estructura, l’esforç, les hores de feina, i sobretot la il·lusió, donen els seus fruits, fins i tot en uns temps tan difícils com els de la pandèmia. El nostre curt “La gran llei”, obra de tots i totes els qui la vam suar, serà al FIC CAT aquest any!
Tal com el mateix festival es descriu, el FIC-CAT és l’únic festival de cinema del país que promociona, publicita, projecta i premia les produccions rodades en llengua catalana; és el certamen de referència del cinema actual rodat en català. En aquesta edició hi participen pel·lícules com “Sis dies corrents”, i “Alcarràs”, entre d’altres, i al llarg de totes les seves edicions, han passat pel festival un gran nombre de noms importants dins del món del cinema tals com Bigas Luna, Montserrat Carulla, Ventura Pons, Maria Molins, Judith Colell, Roger Coma, Jaume Figueras, Isona Passola, Montse Guallar, Lluís Marco, Sergi López, David Solans, Joel Joan, Nora Navas, Igor Szpakowski, Ramon Madaula, Cristian Valencia, Jaume Balagueró, Lluís Homar, Juanjo Puigcorbé, Aina Clotet, Agustí Villaronga, Mireia Aixalà, Pere Portabella, Carlos Cuevas, Elisabet Casanovas, Boris Ruiz, Joan Pera, Carme Sansa, Carla Simón, Joaquim Oristrell, Toni Albà, Mikel Iglesias, Neus Ballús, Nil Cardoner, Jaume Balagueró… i molts més.
El festival es desenvoluparà al més de juny, concretament entre el 4 i l’11, a Roda de Berà, i s’hi realitzaran diverses activitats reacionades amb el cinema; es projectaran les pel·lícules i es decidiran els guanyadors, encara que per a nosaltres, només el fet d’estar a la selecció oficial, dins la categoria de centres educatius és ja un honor i una victòria.

Podeu consultar la selecció oficial de centres escolars rere el següent enllaç:

https://www.fic-cat.cat/seleccio-oficial/centres-educatius

Publicat per Institut de Terrassa a 1r ESO