x

1r Batxillerat

El nostre equip tecnològic de l’institut, l’Hermes, ha guanyat la fase espanyola de l’edició del Cansat!

26 maig, 2022
El nostre equip tecnològic de l’institut, l’Hermes, ha guanyat la fase espanyola de l’edició del Cansat!

Tal com podeu llegir a la notícia de l’edició en paper del Diari de Terrassa d’avui, el nostre equip tecnològic de l’institut, l’Hermes, ha guanyat la fase espanyola de l’edició del Cansat d’enguany, que tot just s’acaba de celebrar a Granada. L’equip està format per alumnes de 1r de Batxillerat, tutoritzats pel professor Jordi Escofet. De fet, l’equip es va presentar a la final espanyola de Granada, perquè fa uns dies es va proclamar guanyador a la competició del Cansat de Catalunya, que va ser organitzada per l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (Eseiaat) de la Universitat Politècnica de Catalunya-BarcelonaTech (UPC), amb el suport del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya. La Generalitat de Catalunya i la Fundació i2CAT hi contribueixen amb una ajuda econòmica de 2000 euros que serveix per les despeses del viatge a Granada, i del viatge a la fase final europea de Bolonya.

I és que aquest equip serà el representant d’Espanya a la final europea que se celebrarà a Bolonya, i en la qual hi participaran equips de tots els estats membres de l’ESA. ESA són les sigles de l’Agència Espacial Europea, la qual a través de l’Oficina Europea per a l’Educació en l’Espai (ESERO), proposa a estudiants europeus el repte de dissenyar, construir i llançar, un minisatèl·lit de dimensions reduïdes (una llauna de refresc).

Part d’aquest repte consisteix precisament en adaptar tots els subsistemes principals d’un satèl·lit dins d’aquest volum tan reduït. La següent etapa de la proposta és la del llançament del cohet fins a una alçada d’un quilòmetre; també es pot deixar caure des d’un globus, un dron, etc. Durant la caiguda del satèl·lit, es realitza un experiment científic o una demostració tecnològica, i posteriorment a la caiguda, que s’ha d’aconseguir segura, s’analitzen les dades enregistrades.

Moltes felicitats als nostres joves tecnocientífics! Els desitgem molts nous encerts i molta força a la final de Bolonya!

Publicat per Institut de Terrassa a 1r Batxillerat