x

1r Batxillerat

L’extraescolar de cinema de l’Institut de Terrassa guanya el Festival Internacional de Cinema en Català (FIC CAT)

13 juny, 2022

Tot l’alumnat i els professors que estem al darrere de la Companyia de Cinema de l’Institut de Terrassa, de l’extraescolar de cinema, estem molt contents, perquè hem guanyat el FIC CAT, el Festival Internacional de Cinema en Català, en la nostra categoria de centres escolars.

I si fa pocs dies deia que haver entrat a la selecció oficial ens semblava una victòria dolça, el guardó d’ahir ens fa sentir com si caminéssim per la Lluna. I com que en els moments de grans alegries hi ha poc a dir i molt a viure, vull començar pensant en les persones. Aquest curtmetratge no s’hauria pogut fer sense l’esforç immens del Ricard Sanmartí, sempre posant el seu esforç en què tot estigui a punt i aportant el seu carisma en el tracte amb els nens, treballador infatigable. Agraïments també a tots aquells professors i professores del centre que heu posat totes les facilitats perquè l’alumnat de l’equip de rodatge, els actors, les actrius, les directores, els tècnics… poguessin fer exàmens d’avaluació i de recuperació a hores intempestives, i de vegades a llocs intempestius, i poguessin assistir així a la gala de presentació i projecció dels curts, conscients com éreu de com n’és d’important per als adolescents enamorar-se de projectes que posen en valor la cultura i la llengua; sense vosaltres res no hauria estat possible. I gràcies a la direcció de l’Institut de Terrassa, que ha apostat i aposta sempre pels projectes cinematogràfics com a nova eina multidisciplinar de transmissió de coneixements i d’expressió tutorial i personal, i element motivador per tot l’alumnat. I gràcies a la Vero que hauria volgut ser al festival i no ha pogut. I al Domingo, que ens va acompanyar a la projecció de divendres. I gràcies als pares i mares que s’il·lusionen amb els projectes extraescolars dels seus fills i filles i posen totes les facilitats perquè els entomin amb responsabilitat. I gràcies als nens i nenes participants; a la Laia i el Mario, que van repetir i repetir moltes vegades les escenes amb la mateixa passió dels professionals. I a les directores, la Júlia i la Marta, que no han pogut assistir a la gala final perquè estan a Roma, al viatge de 4t d’ESO, però que van posar tot el seu talent en la composició de les escenes, en la llum, en el lideratge. A la Txell, que de cor era a la gala, tot i que tampoc va poder venir, però que representa un referent en el grup d’intèrprets amb unes qualitats artístiques immenses. A tot el conjunt d’actrius i actors, que com que som modestos i poquets, han fet també de càmeres, de tècnics de so, d’il·luminació… Gràcies també a la constant ajuda i suport de Terrassa City of Film, del Parc Audiovisual i de Terrassa Film Office, que tot i que potser en aquesta pel·lícula no hi han participat tan directament, representen una ajuda constant en la gestió dels permisos de localització de les escenes, en la promoció pública de les nostres activitats, en la feina de ciutat que fan per tal que el cinema estigui present a l’ambit educatiu. Moltes felicitats també a la resta de premiats, a la pel·lícula “Escape room”, a “Sinjar”, a “La memòria de les oblidades”, a la resta de guanyadors! Quin vertígen, des de la nostra petitesa, compartir festival i escenari amb professionals mítics com Joan Pera, que va fer de presentador, el director Héctor Claramunt, l’actor Fermí Fernández… i tants que em deixo; per al nostre alumnat, el fet d’haver estat a prop vostre, serà sens dubte un record imborrable i un esperó a continuar. I com no podia ser d’una altra manera, gràcies a la Cris Gambín i al Toni, els directors del FIC CAT, i a tots els organitzadors, jurats, auxiliars, que tireu endavant un projecte de tanta qualitat i tan necessari com és el de defensar i promocionar l’ús del català en el cinema en uns moments molt difícils pel nostre patrimoni identitari.
Gràcies a tots de debò, us prometem continuar!

Publicat per Institut de Terrassa a 1r Batxillerat