x

CF Tèxtil

Sessió de tancament del FACTIVE PROJECT

13 octubre, 2022
Sessió de tancament del FACTIVE PROJECT

Durant el curs passat, i fins a finals de setembre del curs present, el Departament de Disseny i moda de l’institut de Terrassa ha participat activament en el projecte Europe Factive.

El projecte Factive, emmarcat en un Erasmus, ha consistit en desenvolupar i posar en pràctica, dins de la indústria tèxtil, una metodologia educativa anomenada Flipped Clasroom. Durant el transcurs del projecte s’han desenvolupat un conjunt de materials didàctic adreçats als professionals de la indústria tèxtil i també als estudiant de tèxtil i moda.

L’acte de cloenda del passat 28 de setembre es va centrar en l’àmbit del tèxtil i la moda sostenible, que ha estat el tema base sobre el que ha girat el projecte Factive. Va començar amb la presentació del centre i del projecte amb els resultats obtinguts. Tot seguit hi va haver un parell de testimonis sobre casos pràctics de tèxtil i moda sostenibles. Amadeu Barbany ens va explicar el cas de l’empresa IAIOS, que fabrica jerseis 100% reciclats, i la periodista Sònia Flotats va parlar del projecte sogoodsocute. L’acte es va acabar amb una taula rodona sobre el tema amb Enric Carrera, doctor en tèxtil de la UPC i director d’Intertex; Josep Garrigós, professor dels cicles de tèxtil de l’Institut Guillem Catà de Manresa; Sònia Flotats, periodista especialitzada en disseny i moda i Amadeu Barbany, empresari.

Des del Departament de Disseny i moda agraïm la participació de totes les persones que ens van acompanyar durant l’acte.

Publicat per Institut de Terrassa a CF Tèxtil