x

3r ESO

Xerrada sobre Open Arms a 3r d’ESO

2 novembre, 2022

El passat 21 d’octubre, tot l’alumnat de 3er ESO va assistir a una xerrada sobre l’ONG Open Arms, en la qual un noi va explicar la història i la tasca actual de l’associació en la seva tasca d’ajuda als refugiats i immigrants que intenten venir a Europa creuant el Mediterrani.

Segons la OIM, des de començament d’any, més de 1.000 persones han perdut la vida intentant arribar a Europa. Només en un mes han estat localitzades a la deriva més de 15.000 persones. Això passa com a conseqüència de les polítiques migratòries establertes per la UE. Aquest estiu, i després de vuit mesos d’obstacles administratius i d’una posada a punt minuciosa, el nou vaixell insígnia de l’organització, l’Open Arms Un, va salpar del port de Barcelona rumb a les aigües internacionals del Mediterrani central, la fossa comuna més gran del món. En aquestes aigües es va trobar amb el veler Astral, el qual ja ha posat fora de perill més de 100 persones en els últims dies en una missió de vigilància, assistència i denúncia.

 
Publicat per Institut de Terrassa a 3r ESO