x

2n Batxillerat

La ruta del Quixot al batxillerat humanístic

24 gener, 2023

L’alumnat de segon de batxillerat C, humanístic, de l’Institut de Terrassa, van seguir el camí recorregut pel Quixot a BCN. Van partir de Porta ferrissa i van continuar pel gòtic fins a la impremta, visitada a la ficció pel “Quijote” i per “Sancho”. També van recórrer el call jueu, la platja de la Barceloneta, on el “Caballero de la Blanca Luna” va vèncer el Quixot; la casa de Cervantes, on es creu que va viure l’escriptor; i la Biblioteca de Catalunya, amb el completíssim fons cervantí que hi ha; amb obres, facsímils, i Quixots en molts formats diferents.
A la segona part del Quixot, Cervantes canvia la ruta (ja no anirà a Saragossa sinó a Barcelona) per diferenciar-se del Quixot apòcrif d’Avellaneda. Cervantes va estimar molt la ciutat de Barcelona, arribant a escriure: “Barcelona, flor de las bellas ciudades del mundo, honra de España, regalo y delicia de sus moradores, amparo de los extranjeros, escuela de la caballería, ejemplo de lealtad y satisfacción de todo aquello que de una grande famosa, rica y bien fundada ciudad puede pedir un discreto y curioso deseo”.

Publicat per Institut de Terrassa a 2n Batxillerat